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     July 14, 1964     (OPINION) 
 
     Mr. Gordon O. Hoberg 
 
     State's Attorney 
 
     Logan County 
 
     RE:  Elections - Polling Places - Authority of County to 
 
          Establish Outside County 
 
     This office acknowledges receipt of your letter of July 10, 1964, in 
     which you raise the question as to whether or not the board of county 
     commissioners has the authority to establish polling places for Logan 
     County precincts outside the boundaries of Logan County. 
 
     As you are well aware, section 16-09-06 of the North Dakota Century 
     Code enables a township to have a voting place within a town, city, 
     or village where the same is within the boundaries of the township or 
     within five miles of the same, the voting place to be designated by 
     the board of county commissioners. 
 
     However, there is no provision granting the board of county 
     commissioners the authority to establish a polling place without the 
     county, and such being the case, it is our opinion that said board 
     would have no jurisdiction or power to establish such polling place 
     beyond the territorial confines of Logan County. 
 
     HELGI JOHANNESON 
 
     Attorney General 


