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 April 19, 1996 
 
 
 
 
Mr. Rolf P. Sletten 
Executive Secretary 
North Dakota State Board  
  of Medical Examiners 
418 E Broadway Ave, Suite 12 
Bismarck, ND 58501 
 
Dear Mr. Sletten: 
 
Thank you for your request for clarification of the opinion I issued 
March 1, 1996. 
 
My opinion stated that the EMT licensure law does not authorize an 
EMT to perform any services within a hospital, unless the exception 
contained in N.D.C.C. Section 43-12.1-04(1)exists. 
 
I did not intend to imply that all activities which might be 
performed by an EMT in the hospital are activities that require a 
license.  In fact, the request for the opinion did not specify the 
tasks being performed. The question of whether an EMT is required to 
have an additional license is a question of fact and law that must be 
resolved by the various medical licensing boards. 
 
 
Sincerely, 
 
 
 
Heidi Heitkamp 
ATTORNEY GENERAL 


